Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalen vill ta över tandvårdskliniken i Gällö

Personalen på Folktandvården i Gällö vill ta över den nedläggningshotade kliniken.

Annons

Folktandvården i länet står inför stora förändringar och i två av de alternativ som centrumchefen, Kristin Gahnström Jonsson, lämnat till politikerna föreslås nedläggning i Gällö. Även i det tredje alternativet, där kliniken i Gällö föreslås bli kvar, ska flera villkor vara uppfyllda.

I en skrivelse till politikerna i landstingsstyrelsen meddelar fyra av de anställda hos Folktandvården i Gällö att de är intresserade av att överta kliniken på Revsundsvägen och driva den vidare i privat regi.

– Vi vill finnas kvar här för våra patienter och jag är övertygad om att patienterna vill att vi är kvar, säger Lisa Bengtsdotter, tandläkare.

"Förslaget på omstruktureringar inom Folktandvården ser vi som en möjlighet att gå vidare med våra tidigare planer, att bedriva privat tandvård. Vi vill erbjuda invånarna i Gällö med omnejd bra tandvård på en nära och stabil klinik", står det i skrivelsen.

Folktandvården i Gällö är lokaliserad i samma fastighet som distriktssköterskemottagningen. Lokalerna är nyrenoverade och landstinget investerade också i ny utrustning för cirka ett år sedan. Förhoppningen hos de anställda är att ta över hyresavtalet och köpa inventarierna.

– Jag tycker att det här öppnar dörrar och känns spännande. Jag hoppas att vi får ett bra gehör hos landstingsstyrelsen, säger Lisa Bengtsdotter.

Sedan det blev känt att kliniken är nedläggningshotad har det varit upprörda känslor bland många patienter och på affären ligger protestlistor med namn som redan fyller flera A4-sidor.

– För patienterna betyder det mycket att vi blir kvar och att de kan komma till personal som de känner sig trygga med.