Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personlig känslaär viktigast pågymmet i Brunflo

För lite mer än ett år sedan öppnade det nya gymmet Måva i Brunflo och i och med att det blir nytt år blir det också fler kunder.
– Man märker tydligt när det varit nyår eller efter semestern runt augusti att folk vill börja träna, säger Marcus Bystedt.

Tillsammans med frun Maria Bystedt driver de gymmet Måva.

– I flera år har vi funderat på att öppna ett gym här i Brunflo, säger Maria.

– Det var väl lite av egoistiska skäl också eftersom vi bor här och inte ville behöva åka till stan för att träna, fyller Marcus i.

Marcus är i grunden sjukgymnast och arbetar med både skidåkare och golfproffs samtidigt som han även är utbildad personlig tränare. Maria är sjuksköterska och tillsammans erbjuder de bland annat sjukgymnastik, företagshälsovård och personlig träning.

Gymmet är luftigt med stora lokaler och med fördelen att det är uppdelat i fyra olika rum. Ett för kondition med löpband, ett för frivikter, ett för maskiner och ett rum för Crossfit och det är just det rummet som börjar bli mest populärt enligt Maria.

– Vi märker tydligt att allt fler vill köra Crossfit. Många tycker nog att det blir lite tradigt att bara köra maskiner, säger Maria.

I dag har Måva runt 500 medlemmar och den siffran växer stadigt. Många vill starta det nya året med en mer hälsosam livsstil.

En kund droppar in och blir varmt välkomnad av Marcus och Maria och enligt Maria har gymmet en personlig känsla.

– Det är nästan det viktigaste av allt, allt folk trivs, avslutar Marcus.

frida.hansson@op.se