Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Persons första träning med Jämtland

Jämtland Basket har hittat ersättaren.
Andreas Person vikarierar för skadade Mario Pesut under hösten.
– En bra lösning för både mig och klubben, säger det 23-åriga nyförvärvet.

På onsdagsträningen var Andreas Person på plats och gjorde sitt första pass med Jämtland.

Snabbt efter Mario Pesuts handledsskada seglade han upp som en tänkbar ersättare. Andreas Person var nämligen på plats vid träningsturneringen i Luleå, och Torbjörn Gehrke passade på att sondera terrängen med den landslagsmeriterade guarden redan då.

Andreas Person har inte skrivit på med någon svensk klubb sedan tidigare, i hopp om att få ett erbjudande om utlandsspel. Då passar ett korttidskontrakt bra för bägge parter.

– Jag har hållit i gång och tränat med min förra klubb Uppsala under sommaren och tills nyligen. Jag var i Luleå för att titta på lillebrorsan, och så blev det så här. Jag blev faktiskt imponerad av hur Jämtland såg ut mot LF, säger Andreas Person.

Lillebror är Jonathan Person som värvats till LF av deras nye coach Peter Öqvist.

– Vi har tittat på tre-fyra svenska guards på marknaden. Sedan har det trillat in erbjudanden om lediga EU-spelare också. Men det här känns som rätt val. Med Andreas kan vi precis som med Mario få ett snabbt bolltempo, säger coach Torbjörn Gehrke, nöjd med den snabba lösningen.

Som Sporten skrev i går handlar avtalet i första hand om åtta veckor. Prognosen är att Mario Pesut ska vara tillbaka för fulla segel efter just åtta veckor.

– Det är en kort tid, men förhoppningsvis kommer jag i gång snabbt. Mario är en duktig spelare att försöka ersätta, men jag tror det ska gå bra. Jag hinner med en träningsmatch innan serien börjar, säger Andreas Person, som har spelat för Torbjörn Gehrke i landslaget.

– Ja, som assisterande coach. Men då har vi ju inte haft hans system, så jag får se till att lära mig det snabbt.

Men vem är bäst av dig och lillebrorsan just nu?

– Haha, ja just nu är det faktiskt han som har hållit i gång och spelat flest matcher sista tiden ... men jag ser fram emot att spöa honom. Det blir kul att mötas.