Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Persson ny tränare för storsatsande IFK

Nya division 2-laget IFK Östersund storsatsar. Kenth Persson tar över som tränare. Det blir träningsläger i Turkiet och en storsatsning på fysträning.
– Dessutom ska vi träna väldigt mycket, med start redan i november, hälsar Persson.

Mikael Forsberg lotsade ett ungt IFK Östersund till serieseger i damtrean och avancemang till tvåan. Men han kände sig nöjd där, efter att ha lagt massor med tid inom både hockey och fotboll i 30 års tid.

Nu står det alltså klart att han får en välmeriterad efterträdare. Förutom att Kenth Persson har över 300 matcher bara för IFK Östersund och ännu fler i andra klubbar, har han också haft framgångar som tränare.

Persson tränade bland annat Östersunds DFF under en rad år och sedan ÖFK U18 och senaste säsongen, tillsammans med Markus Isberg, IFK Östersunds U18/17, även det ett ungt garde som slutade tvåa i herrfyran.

Med Kenth Persson som ny huvudtränare hoppas IFK Östersund på att etablera sig i division 2.

– Det ska bli en härlig utmaning i ett ungt och hungrigt lag. Sedan tror jag inte att IFK-spelarna har haft min typ av ledarskap förut, säger han.

Persson kliver in i ett skede där IFK Östersund väljer att satsa extra mycket på damlaget. Målet är inte bara division 2 utan högre än så.

I satsningen finns flera bitar. Bland annat värvningar av rutinerade spelare, en kraftsamling på fysträning samt ett utlandsläger i Turkiet.

– Vårt lag består av 97:or och 98:or och det behövs rutin. Det kan man se på Ope i division 1 i år. Vi kommer att titta oss omkring vad som finns i länet.

Fysträningen är en självklar komponent. IFK kommer att öka den biten.

– Jag har varit på en träff med bland annat Pia Sundhage och andra damledare och de pekar på betydelsen av styrketräning bland damspelare. Det tränas för lite fys mellan 15 och 20 år och därför tänker vi göra en mycket stor satsning här.

Ni ska alltså även satsa på ett träningsläger utomlands?

– Ja, till Turkiet. Vi var där med ÖDFF och det är en fantastisk chans att få träna på bra planer, i värme och även bygga ihop laget.

Kenth Perssons mål är inte bara att göra succé i IFK. Han sätter även spelaren i centrum.

– Jag har alltid velat utveckla spelare, jag vill se dem spela högre upp. Vi måste tro på våra egna tjejer.