Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson rörd efter Järvsöfaks seger

/
  • Jan-Olov Persson var rörd efter segern med Järvsöfaks. ”Jag har funderat på vad jag har gjort för något gott för att få fram en sådan här häst. Att springa 1.21 över medelsdistans på det viset... han sprang bara och klippte med öronen till slut” sa Persson.

Många hade tagit sig till travovalen fick se ikonen Järvsöfaks dominera i Sven O. Perssons minne för sista gången. Nästa år går Järvsöfaks i pension och vi kommer att komma ihåg honom som den i närmaste oslagbare. Precis som i lördags.

Annons

Järvsöfaks hade ju vunnit Sven O. Perssons minne hela sju gånger och kom för att som 15-åring ta sin åttonde och sista seger i loppet. Och som han gjorde det.

Järvsöfaks såg minst lika bra ut som vanligt då han med sin tränare Jan-Olov Persson tog hem segern för åttonde gången på det nya banrekordet 1.21,0a/2140 meter.

öppning i tredjespår övertogs täten efter ett halvvarv. Det travades i 1.18-tempo.

Sedan sjönk tempot innan Jan-Olov drog iväg igen på den sista långsidan och resten var, som så ofta förr, en ren defileringsaffär.

Tvåan Troll Jokeren blixtstartade och höll upp täten inledningsvis, med fick släppa till Järvsöfaks efter ett halvvarv och norrmannen hängde på strålande till andrapriset, långt före trean Slettvoll Rambo.

– Jag har funderat på vad jag har gjort för något gott för att få fram en sådan här häst. Järvsöfaks trivs i Östersund och insatsen i dag var extraordinär. Att springa 1.21 över medelsdistans på det viset. Han sprang bara och klippte med öronen till slut, sade en rörd Jan-Olov Persson.

betytt så mycket som Järvsöfaks – för travet i sin helhet och för Hagmyrens Jan-Olov Persson i synnerhet. Att ett kallblod har tjänat över 20 miljoner är egentligen helt osannolikt, liksom de nio SM-titlarna och nu 192 segrarna. Som avelshingst har hans spermier bidragit till massor av nya stjärnor på banorna.

Faktum är att närmare 100 avkommor av hans redan har tjänat över 100 000 kronor och såklart innebär detta en del ytterligare kosing in i Jan-Olovs plånbok.

för en av travets främsta hästar genom tiderna och tackar för den tid som har varit på tävlingsbanan.

Historien om världens bästa kallblod någonsin går mot sitt slut på tävlingsovalen, men avkommorna kommer att sätta fortsatt avtryck i travhistorien, var så säkra!

Mer läsning

Annons