Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Persson tillbaka i IFK Östersund

Time outen blev kort. Kenth Persson återvänder till fotbollen – och till IFK Östersund.

Persson går in som assisterande tränare för rödvitts division 4-lag.

Annons

Den 48-årige Persson signalerade om att det var färdigtränat efter säsongen med ÖFK U. Han hade då kört konstant i många års tid som först spelare och sedan som tränare i klubbar som IFK Östersund, Ope, Brunflo, ÖDFF och ÖFK.

Målsättningen då var att låta 2014 bli ett vilo- och återhämntningsår. Efter ett par månaders vila har dock Kenth Persson fått tillbaka så pass mycket energi att han vill hoppa på tåget igen.

– Det var en kort time out, men en välbehövlig sådan. Nu känns det kul att börja igen. Samtidigt är det ganska stor skillnad att hoppa på uppdraget i IFK. Jag kommer inte att jobba sex dagar i veckan som huvudansvarig, säger Kenth.

På det här sättet knyter du alltså cirkeln i ditt fotbollsliv?
– Ha-ha! Ja, nu är jag tillbaka i IFK där jag varit större delen av mitt liv. Men det handlar mest om att få tillbaka glädjen. Det har varit tungt sedan John-Rune (Wikén) gick bort.

IFK Östersunds division 4-lag kommer att ha Marcus Isberg som huvudansvarig medan Kenth Persson alltså blir assisterande tränare. Laget kommer till stor del att bestå av det lovande P97-lag som Stefan Regebro och Jan Sörlin varit med om att föra fram.