Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pesut och Rönström skadade i samma match

Cupstarten mot LF blev rena dråpslaget för Jämtland Basket.
Mario Pesut bröt handleden och Johan Rönström fick en liknande skada.
– Två väldigt ovanliga skador, säger Torbjörn Gehrke.

Inte ens i sina vildaste mardrömmar kunde Jämtlandscoachen ha förutsett att åka på två sådana supersmällar.

Pesuts handledsfraktur tillkom på ett märkligt sätt, där han i slutskedet av matchen ramlade och troligen blev trampad på handleden av en LF-spelare.

– Han blev kvar på golvet och hade mycket ont.

Vid röntgen i Luleå på fredagsnatten konstaterades att Pesut drabbats av en fraktur på handleden. Nu väntar gips/gipsskena ett antal veckor, återbesök för ny röntgen och tidigast comeback om sex-åtta veckor.

– Det blir minst sex veckor, men troligen åtta. Man vill inte sätta Mario i matchsituationer direkt. Men vi vet inte så mycket mer just nu, menar Gehrke.

Blir det åtta veckor kan Pesut vara tillbaka i spel till hemmamatchen mot Örebro. I så fall missar kroaten nio ligamatcher vilket förstås är ett dråpslag för hela Jämtland.

En skadeersättare är förstås ett måste. Jämtland har också börjat jakten på en sådan. Flera namn finns och vissa har även blivit kontaktade.

Nu handlar det om hur dessa ställer sig till att komma till Östersund på kort varsel och spela en begränsad tid. Ekonomiska krav är förstås också en faktor.

– Vi behöver också ha ett ekonomiskt ansvar. Men vi måste ha ersättaren här senast 22–23 september så att vi får en chans att spela in honom i våra system, berättar Torbjörn Gehrke.

Som om inte Pesuts skada var nog blev även Johan Rönström justerad mot LF. Han fastnade mellan två LF-spelare i en alley op-situation och även han skadade ena handleden.

Det låter nästan tragikomiskt, men det är likafullt sant.

– "Rönna" är på röntgen just nu.

Kunde han spela vidare efter smällen?

– Ja, han gjorde det och det är därför som jag hoppas att det inte är så allvarligt, även om han hade betydliger mer ont i dag på morgonen. Han kunde inte ens studsa bollen.

Har du hunnit fundera på eventuellt alternativ om även "Rönna" är långtidsskadad?

– Nej, faktiskt inte.

Rönström missar i alla fall båda helgens matcher i Luleå, vilket gör att Jämtland är nere på blott tio spelare.

Klart är att nästa veckas träningar kommer att bli lidande. Trevor Gruis är dessutom bokad för en kortare hemresa till USA för att närvara vid sin brors bröllop.

Förberedelserna inför ligapremiären mot Umeå, 30 september, kunde verkligen ha gått bättre.

Hur tacklar du de här skadebeskeden rent mentalt?

– Jag kommer att vara orolig först när det är premiär och om vi då inte är där jag vill att vi ska vara. Men just nu är jag jätteglad över hur vi spelade mot LF, frånsett den sista perioden då vi gjorde många turnovers.