Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pesut svårt skadad när Jämtland föll

Jämtlands stormatch mot LF i träningscupen förmörkades av att Mario Pesut blev svårt skadad.
– Det kan vara en handledsfraktur, säger Torbjörn Gehrke efter förlusten med 79–81.

Den kroatiske spelmotorn blev skadad i slutskedet, precis när Jämtland hade tappat ledningen. Haukur Pålsson ordnade ett trepoängsspel vilket gav LF 77–76.

Pesut grinade illa och tvingades lämna banan. Efteråt berättade Torbjörn Gehrke så här:

– Jag kan tyvärr inte prata så mycket eftersom vi måste skjutsa Mario till sjukhuset. Han har en befarad fraktur på handleden. Nu är det mycket att stå i med försäkringspapper och så.

Om det är en fraktur måste förstås Jämtland agera. I så fall lär Pesut vara borta i flera månader.

– Jag vill inte spekulera över vad det kan innebära.

Klubbdirektör Peter Johansson befinner sig i Spanien, som ledare på Östersund Baskets träningsläger, inser förstås att Pesuts skada är bland det värsta som kunde ha hänt Jämtland.

– Ja, i princip. Ännu värre hade väl varit om Mario hade blivit skadad dagen innan premiären. Men han är en nyckelspelare och blir han borta länge är det stor sannolikhet att vi måste hitta en ersättare

Torbjörn Gehrke var i alla fall mycket nöjd med Jämtlands insats fram till skadan.

– Det var inte ett steg framåt eller två. Det var ett monumentalt steg framåt. Jag är jättenöjd med vad vi presterade. Vi var lite svagare fysiskt och fick jobba hårt och det var jättetråkigt att vi tappade matchen i slutet.

Jämtland var faktiskt det lag som kontrollerade skeendet. Man ledde nästan hela tiden. Det var 15–7, 45–41, 61–57 och 76–74, men på slutet klev LF:s ärrade garde fram.

– Vi missade en del offensivt och defensivt samtidigt som LF är mycket mer rutinerat när det gäller. Jättetråkigt att vi tappade, men jag är jättenöjd med den reaktion vi visade efter senaste matchen (mot Sundsvall), berättar Gehrke.

Nye Tyler Peters hade chansen att kvittera, men missade sin lay up i slutsekunden.

– Totalt sett gjorde vi en mycket bra laginsats, berömde Torbjörn Gehrke.

Vi plussar extra för Jesper Eliasson med 16+9 och Trevor Gruiz på 14+6. Mattias Markusson klev in och satte 9 poäng vilket också var ett glädjeämne.