Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petades på grund av funktionshinder

Vid Socialdemokraternas medlemsmöte valdes funktionshindrade Olle Persson in på listan till kommunvalet. Dagen efter mötet petades han av styrelsen.

Olle Persson är sedan flera år tillbaka medlem i det socialdemokratiska partiet och har bland annat drivit en kamp för höjd habiliteringsersättning. Att han först kom med på listan för att dagen efter plockas bort är inget som han låter sig nedslås av. Hans förhoppning är dock att det inte beror på hans funktionshinder.

Men efter petningen har ett flertal personer, enligt P4 Jämtland, krävt en förklaring av valberedningens ansvarige Tord Andnor, som ska ha uttryckt oro över Olle Perssons förmåga att läsa kommunala handlingar. Något Som Tord Andnor förnekar.

– Det var ingenting sådant som pratades om på något sammanträde, absolut inte, säger han till P4 Jämtland.

Skälet till petningen uppges vara en obalans med för få representanter från de södra kommundelarna och för många Frösöbor på listan. Detta är något som även Socialdemokraternas ordförande i Östersund Pelle Persson är noga med att poängtera. I ett brev till medlemmarna skriver han att man på styrelsemötet endast diskuterade utifrån den geografiska representationen.

När styrelsen körde över medlemsmötet och petade Olle Persson från listorna gjorde man fel, styrelsen kan inte ta egna beslut. Därför är ett extra medlemsmöte utlyst till den 7 april för att slå fast listorna men Olle Persson ser ut att hamna utanför.

– Det är bara att jobba vidare, jag ville ju vara med på listan men jag kommer vara med i partiet och jobba stenhårt, dygnet runt, säger han till P4 Jämtland.