Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Karlsson vann stor folkracetävling i Norge

/
  • Peter Karlsson höjer näven efter segern i Norge. Till höger trean Andreas Dahlberg, Mora, och till vänster tvåan Magnus Hermansson.Foto: Bringåsen Racing
  • Pär Pålsson och Peter Karlsson åkte till Norge och provade lyckan. Det slutade med en seger och en sjätteplats.

Med smart körning och bra material vann Peter Karlsson över den norska eliten i folkracepremiären. En seger som gav en check på 20 000 norska kronor och en biljett till NM-finalen.
– Grymt roligt, säger han.

Annons

Jørn Grinden, som var Norges bästa folkraceförare förra säsongen, var såklart favorit till Storløpet på Lånke, Verdal. Men som titelförsvarare fick han se sig besegrad av en svensk. Peter Karlsson, Bringåsen Racing, som kraschade på startrakan i fjol, fick den här gången en perfekt resa genom hela tävlingen.

– Det gick otroligt bra och jag behövde inte röra en skruv, jag bara att körde och vann hela tiden. Det var kul att få möta lite topp- förare, säger Peter Karlsson.

Folkracepremiären på Lånke hade lockat över 100 förare. Totalt fyra svenskar var med och alla knep en varsin av de totalt sex finalplatserna. I finalen tog Peter starten och norrmannen Grinde körde sedan förbi. Men sedan blev Grinde ståendes och Peter smet förbi till täten, en position som han inte gav ifrån sig igen.

Peter fick en segercheck och blev direktkvalificerad till finalen av norska mästerskapen i augusti.

– Det här är nog det största jag gjort inom folkrace. De visste inte vem jag var så det var jättekul att dyka upp som ”gubben i lådan” och vinna. Pengarna ser jag bara som en bonus. Det skulle aldrig vara motiverande att skruva så mycket som vi gör om det inte vore för äran, säger Karlsson.

– Det är väl på hobbynivå, men när det är tävling så är det tävling. Man vill vinna.

Peters klubbkompis Pär Pålsson gjorde också en bra tävling men i finalen slutade det med en rullning och en sjätteplats.

Att få köra lite extra fort är något som lockar lite extra med tävlingarna i Norge.

– Vi har en maxhastighet på 80 km/h i Sverige. I Norge har de ett snitt på 80 km/h, man kan vara uppe i 150 km/h i bland. Det går sjukt fort men det är så roligt, säger han.

– Nej, de har mycket högre säkerhet. De har bland annat tjockare skyddsburar.

Hemmapremiären väntar 16 maj när första deltävlingen i Sponsorcupen inleds i Föllinge.

Mer läsning

Annons