Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peterson: - Jag tänkte på allt slit

Han var lika lugn som på startlinjen i sprintloppet när han klev näst längst upp på prispallen under onsdagskvällen.

– Det här har man ju drömt om. När jag stod där tänkte jag på allt slit som ligger bakom, sa Teodor Peterson.

Det var en magisk kväll när två svenska flaggor hissades på det stora torget där den olympiska elden brinner i Sotji.

Det var dock en norsk som vajade allra överst tack vare Ola Vigen Hattestad och det var den norska nationalsången som spelades.

Men både bronsmedaljören Emil Jönsson och silvermedaljören Teodor Peterson hoppas att de kan fixa en svensk nationalsång efter sprintstafetten.

– Jag skulle gärna vilja komma tillbaka hit. Det är klart att jag har börjat se fram emot sprintstafetten redan nu. Det ska bli riktigt kul, sa Teodor Peterson som verkligen såg ut att njuta på pallen.

– Ja, det var ju inte direkt någonting att vara nervös över. Jag stod där och tänkte på allt slit jag lagt ner för att komma hit. Det kändes förstås värt det, Åsarnaåkaren.

Efter medaljcermonin hastade de i väg till Bolshoy Ice Dome för att heja fram Tre Kronor till seger. Strax före midnatt satte de sig på bussen de fem milen tillbaka till berget Laura där nya medaljer ska bärgas.