Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petersson plockar poäng med självdistansen

Vad är meningen med livet och vad är det som är rättvist för alla? Det är några av de funderingar som Thomas Petersson har.

Med en rejäl dos självdistans kommer man långt. Thomas Petersson driver med både Leif G W Persson och prinsessan Madeleine.

Men mest driver han med sig själv. Inför en fullsatt teatersalong bjuder han både på pinsamma kalsongsituationer och anledningar till irritationer på hemmaplan.

Thomas Petersson hävdar bestämt att genom att bestämma sig för att vara glad så blir man glad, samtidigt kan han inte låta bli att reta sig på både kortautomater, tv-tablån, föräldrar och hundägare. Ofta har han en poäng. Det finns till exempel en poäng i att den ultimata rättvisan, den som är lika för alla oavsett kön eller inkomst, är vilken födelsedag man har. Den kan man inte ändra på. Han har också en poäng när han menar att meningen med livet är att vara glad, och att göra andra glada och lyckliga.

Personligen skulle Thomas Petersson göra mig gladare om han slutade att konsekvent kalla kvinnor för kärringar.

---------------------------------------------------------

Recension: "Skakad – inte störd"
Med: Thomas Petersson
Storsjöteatern, onsdag
Betyg: 4/5