Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter hotar lämna Åre efter byggbråk

Artisten Petter hotar att sälja sitt hus i Björnänge sedan kommun och länsstyrelsen gett klartecken för ett nybygge av ett parhus på tomten intill.

När Åre kommun gav bygglov för ett tvåbostadshus på en smal obebyggd tomt intill Petters hus i Björnänge överklagade rapparen och skickade samtidigt med ett personligt brev till länsstyrelsen om varför han inte var nöjd med att få ett elva meter långt parhus sju meter från sin tomtgräns. Även flera av Petters grannar har motsatt sig nybygget eftersom husets tänkta placering stänger av den naturliga som ligger framför samtliga hus.

I brevet förklarar rapparen att han och hans fru köpte drömhuset i Björnänge 2005 med intyg från mäklaren att inga byggnationer var planerade runt omkring tomten. Året därpå blev tomten uppköpt och bygglov beviljades, skriver Aftonbladet.

– Hade vi ens vetat att de här skulle ske hade vi aldrig köpt huset i Björnänge, som vi valde det istället för centrala Åre, då vi omfamnade tanken av en traditionell jämtländsk bostad. Våra barn skulle få växa upp här. Jag skulle kunna skapa musik från huset i Björnänge och vi skulle kunna använda Åre som vår bas och hemmaplan.

Enligt Petter Askergren har grannen flera gånger försökt sälja tomten till honom.

– Ni kanske kan förstå att det kan närmast liknas vid ren utpressning för vår familj som valt huset på ovan nämnda grunder. Det är skrämmande hur all denna dramatik har raserat vårt drömboende och jag blir inte längre förvånad när människor i landet kallar Åre för Sveriges Dubai.

I överklagan bestrider Petter och hans fru Michaela så väl placeringen av huset, som förstör gårdskänslan i området och husets planerade moderna arkitektur som inte passar in i "den unika landskapsbilden"

Han skriver vidare att familjen kommer att sälja huset i Björnänge samma dag som bygglovet vinner klaga kraft.

– Då har vår framtid i Åre raserats då vi noga valde vårt drömhus för framtiden.

Strax före midsommar avslog länsstyrelsen överklagandet. ÖP har sökt familjen Askergren för att höra om de tänker gå vidare med en överklagan till förvaltningsrätten, men utan resultat.