Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pichler slår tillbaka mot Söderhielm efter kritiken: "Han har ingen talang"

Skidskytten Tiio Söderhielm sågade Wolfgang Pichlers tuffa träningsmetoder.
Nu slår förbundskaptenen tillbaka.
– Han har ingen talang för skyttet. Han fick jättemycket stöd från oss, men gav inget tillbaka, säger Pichler till SportExpressen.

Efter sin imponerande sjundeplats på tremilen i längdåkning i går berättade landslagsmannen i skidskytte, Tiio Söderhielm, om den tuffa perioden efter bytet av sport 2015.

Han riktade då skarp kritik mot Wolfgang Pichler.

– Det har varit bedrövligt. Jag har varit totalt bränd i två år. Man kan väl säga att vissa svarar bra på Wolfgangs träning, men inte alla. Antingen tar man OS-medalj - eller också går det överstyr. För mig gick det överstyr, säger Söderhielm till SportExpressen.

Söderhielm chockades av Pichlers tuffa metoder: "Jag har varit totalt bränd i två år"

Nu svarar tysken på kritiken och menar att det är Söderhielms talang och psyke det är fel på, inte de tuffa träningsmetoderna.

– Vissa har talang för att bli idrottare i världsklass, andra inte. Tiio har inte den talangen. Han har inte talang för skytte. Han var inte världsklass inom längdskidåkningen och han kunde inte bli världsklass inom skidskyttet. Han är bra, men inget speciellt, säger Pichler till SportExpressen.

Han fortsätter:

– Tiio kan aldrig bli världsklass. Han kom aldrig topp 30 i världscupen, eller hur? Där har du mitt svar. Jag läste vad han sagt, men borde jag svara? Han fick jättemycket stöd från oss, men gav inget tillbaka, säger Pichler och avslutar:

– Jag funderar alltid på om jag har gjort misstag, men jag tycker inte att jag gjorde det med Tiio. Han har inga nerver när det gäller skyttet. Det var vårt största problem. Det är lite kanske hårt sagt, men så ser jag på det.