Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pinnjakt i Storlien

För någon tid sedan kunde man läsa i bladet att trafikpolisen gjort ett tillslag på en 30-sträcka och befriat 13 bilförare från deras körkort.

Bra jobbat kan man tycka men när det sedan framgick att kontrollen gjordes vid tullstationen i Storlien då blir i alla fall undertecknad fundersam.

Visserligen är tullpersonalens arbetsmiljö viktig men vad jag kan förstå så dräller det inte direkt av tullare ute på tullplanen. Och för övrigt inte av några andra oskyddade trafikanter heller!

Om en sådan kontroll sker utanför ett dagis eller en skola eller något liknande: jajamän bra gjort!

För mig känns den här insatsen som ren och skär "pinnjakt". Att stå på en, troligen, folktom tullstation med laserinstrument för att kolla hastigheter måtte väl likställas med att skjuta på sittande fågel.

Det skulle varit intressant att ha fått lyssna till förhandssnacket inför kontrollen. Skälen för insatsen med mera.

Det skulle också ha varit spännande att lyssna till eventuella kommentarer om en polisman på tjänstemotorcykel helt apropå och utan anledning skulle ha "bränt" igenom kontrollen i gott och väl dubbla tillåtna hastigheten!

Nåja, sånt kan väl bara inte hända! Eller?

En del av "våra" trafikpoliser lär ligga i Sverigetoppen när det gäller att rapportera trafikanter, troligen främst då bilförare. Det kan ju vara bra att ha det i åtanke när man ger sig ut i den hårda trafiken i Jämtland.

SA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel