Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pistorius fälls för flickvännens död

Den sydafrikanska friidrottsstjärnan Oscar Pistorius fälls för att ha dödat sin flickvän Reeva Steenkamp. Han döms för "culpable homicide" som i Sverige närmast motsvaras av vållande till annans död.(TT)

Han döms för "culpable homicide" som i Sverige närmast motsvaras av vållande till annans död.

Han borde ha förstått faran med att skjuta genom badrumsdörren, även om han inte avsåg att döda, sade domaren Thokozile Masipa i rättssalen. I går slog Masipa fast att Pistorius inte är skyldig till mord på flickvännen.

Oscar Pistorius stod helt orörlig och röjde inte en känsla medan han mottog domen. Vad straffet blir framkom inte direkt i samband med domen.

Stjärnan fälls också för ett av de mindre brotten i åtalet, ett vådaskott på en restaurang. Flera andra vapenrelaterade åtalspunkter avvisas.

Pistorius, som fick båda benen amputerade som barn och som nådde världsberömmelse som friidrottsstjärna efter att ha tävlat med proteser mot världens främsta, sköt ihjäl Reeva Steenkamp på alla hjärtans dag förra året. Han har hela tiden hävdat att han sköt henne av misstag, då han trodde att han försvarade sig mot en inbrottstjuv.