Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pizza med bacon, paprika, svamp och tomat

Dagens middagstips.

Annons

4 personer

50 minuter

1 pkt jäst, 50 gram

3 dl fingervarmt vatten

1 tsk salt

3 msk rapsolja

7 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning

Till fyllning:

1 dl koncentrerad tomatpuré

2 msk olivolja

1 msk basilikapesto

1 tsk torkad oregano

2 påsar mozzarellaost (250 g)

2 pkt bacon, cirka 300 gram

1 röd paprika

100 g champinjoner

4 tomater

ruccolasallad

Gör så här:

1. Smula jästen i en degbunke. Slå på 37-gradigt vatten och se till att jästen löser sig. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta samman en ganska lös deg som får jäsa 30 minuter under handduk.

2. Blanda tomatpuré med olja, basilikapesto och oregano. Strimla bacon, skär paprikan i bitar, skiva champinjoner och tomater. Skiva mozzarellan.

3. Dela degen i fyra delar som kavlas ut och formas till stora, runda pizzor som läggs över på plåtar. Grunda med tomatröra men lämna kanterna fria. Fortsätt med mozzarella och därefter bacon- och paprikabitar samt svamp och tomatskivor. Grädda i 250 graders ugn i omgångar, cirka 6–7 minuter. Toppa pizzorna med ruccolasallad.