Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plan för Lillängehandel bromsas upp

Centerpartisten Per Ericsson röstade emot den egna majoriteten. Det gjorde att detaljplanen för handel vid betongstationen i Östersund gick på återremiss.

Annons

På onsdagen skulle miljö- och samhällsnämnden i Östersunds kommun besluta om två detaljplaner när det gäller blivande handel i Lillänge.

Planen för betongstationsområdet var tänkt att godkännas för granskning, men så blev det inte.

– Den skickades på återremiss, med röstsiffrorna 6-5, säger nämndens ordförande Mona Modin Tjulin (S) till ÖP.

Hon och resten av S röstade ja, och det gjorde även Magnus Andersson (C). Men hans partikollega Per Ericsson (C) röstade med oppositionen som därmed blev större.

Oppositionen ville få fler saker klarlagda i ärendet.

– Det gäller bland annat trafiksituationen, säger oppositionsrådet och nämndledamoten Pär Jönsson (M) till ÖP.

– Och man behöver se över bullervallen mot Körfältet, och se över dagvattnet och hur mycket Lillsjön klarar av. Vi vill också se en samhällskonsekvensanalys över hur det här påverkar arbetstillfällen och annan handel i omlandet. Och det gäller inte bara Östersund, det här påverkar ju halva länet, säger Pär Jönsson.

Vid samma möte togs även frågan om detaljplan för handel på "skogstomten" upp, kommunens mark bredvid betongstationen.

Där röstade Moderaterna bifall till förslaget, om att detaljplanen ska skickas vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

M har varit kritiskt mot Lillängeplanerna, men här röstade ni för. Varför?

– Vi visste att vi inte skulle få majoritet i den frågan. Och jag har inga problem i sig med att man gör handel på den tomten, men jag tycker att man ska spara den till någon riktigt bra etablering, säger Pär Jönsson, och berättar att V och MP röstade emot.