Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plan från Frösön försenade under måndagen – flygplatschef: ”Det är dimma i Stockholm”

Under söndagen var det vissa problem med flygtrafiken till och från Åre Östersund Airport på grund av dimma. Till måndagen har dimman avtagit, men det kan ändå uppstå en del förseningar eftersom det blev förseningar på piloternas nattvila samt på grund av dimma i Stockholm.

Förseningarna märktes redan från morgonen. Planet som skulle lyfta mot Arlanda klockan 09.40 avgick vid 11.20 och planet från Bromma, som skulle landa på Frösön klockan 13.15, blev också det försenat en dryg timme.

– Förseningarna nu på morgonen fick passagerarna reda på redan i går kväll, säger Susanne Norman, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Enligt uppgifter till Mittmedia fick dessutom ett plan som skulle lyfta mot Bromma flygplats klockan 17.40 på söndagen ny starttid klockan 09.00 på måndagen. Klockan 10.30 hade planet ännu inte lyft.

– Det har att göra med vädret i Stockholm. Här har vi ingen dimma ute nu, säger Susanne Norman.

Enligt Susanne Norman kan det bli förseningar i flygtrafiken med runt 20 till 45 minuter under dagen på grund av dimman i Stockholm.

Två resor har dessutom ställts in under måndagen. Planet som skulle lyfta 06.50 mot Umeå samt planet som skulle landa på Frösön klockan 08.50, som skulle flyga från Umeå. Vi har sökt flygbolaget till dessa båda flygen utan resultat.