Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Planerar utveckling av onkologi på Östersunds sjukhus

Landstinget planerar att bygga upp en egen onkologiverksamhet vid Östersunds sjukhus.

Landstingsdirektören, Björn Eriksson, har fått i uppdrag att utreda möjligheterna att inrätta en sammanhållen onkologi på sjukhuset. Det beslutade landstingsstyrelsen vid senaste mötet.

I dag finns en onkologisk mottagning vid Östersunds sjukhus som är bemannad med onkologisjuksköterskor och dessutom köps specialisttjänster in till betydande belopp, enligt ett pressmeddelande från Jämtlands läns landsting. Flera patienter vårdas också på sjukhus i andra delar av landet, även det till höga kostnader.

En sammanhållen onkologiverksamhet ska omfatta samtliga cancerpatienter som är i behov av onkologisk behandling och det väntas också leda till minskade kostnader och underlätta rekrytering av specialister. Onkologi är ett område som hela tiden växer och utredningen ska innehålla såväl kostnadsberäkningar som förslag till finansiering.