Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Platt försvarsinsats i första perioden blev Jämtlands fall i jämn drabbning mot Borås

Jämtland och Borås bjöd på en nagelbitare till match. I första perioden drog hemmalaget ifrån med över tio poäng men Jämtland gnuggade och gnuggade period för period för att komma ikapp. Borås vann inte helt orättvist med tre poäng till slut.

Matchen var poänglös de första två minuterna och inget av lagen tycktes träffa korgarna utan fick ring ut på alla försök. Men Will Paul kunde göra matchens första poäng och med det var matchen igång på riktigt.

Sedan kunde Antto Nikkarinen visa upp sitt trepoängsskytte när han helt ohotad kunde skjuta ett riktigt behövligt långskott. Ett viktigt skott för finländaren personligen som haft en törn i självförtroendet en längre tid.

Men sedan rann det bara iväg för Borås när Jämtland tappade fotfästet. Jämtland inledde med en blek försvarsinsats. Trots avsaknaden av jätteprofilen Nimrod Hilliard som ligger tvåa i poängligan och etta i assistligan så kunde Borås tidigt ta ett grepp om matchen. Med två minuter kvar av första perioden kunde Olle Lundqvist komma in och göra snabba poäng och efter det lossnade det lite för gästerna som genast kom in i matchen igen efter raset där hemmalaget ledde med tolv poäng som mest.

Efter tappet i första perioden hade Jämtland svårt att hämta ikapp. Poängmässigt var det mer jämnt i andra men i och med försprånget från första så låg hemmalaget cirka tio poäng före hela tiden.

Niklas Larsson fick in en riktig fullträff i slutet av andra perioden och det gjorde att man knappade in och endast låg fyra poäng bakom, något som tvingade hemmalaget till en timeout.

Andra perioden vann faktiskt Jämtland poängmässigt och man knappade in till 48–44 inför andra halvlek.

Matchen var väldigt fram och tillbaka från Jämtlands sida. Borås fick göra poäng väldigt enkelt och Jämtland kunde tacka sig själva genom att de träffade vältajmade trepoängare då och då som kunde putsa till siffrorna. Men annars var hemmalaget snäppet vassare i offensiven hela matchen. Dessutom var Preston Purifoy och Brandon Taylor osynliga i offensiven.

Jämtland vann mycket på den passiva pressen som tvingade ner tempot på hemmalaget, man knappade in mer och mer mot slutet. Jämtland ledde endast i inledningen av matchen och låg under fram till den 34:e minuten när Niklas Larsson kunde kvittera till 74-74 i sista perioden. En viktig kvittering för avgörandet.

Nikkarinen och Lundqvist kunde ha tagit matchen till förlängning med tufft spel under korgarna, men istället gav de bollen till Will Paul som om han hade satt trepoängsskottet hade tagit Jämtland till seger. Men det blev ring ut och Borås besegrade Jämtland med 84–81 i ett riktigt spännande avslut.

Borås - Jämtland 84–81 (27–20, 21–24, 21–23, 12–14)

Poäng Jämtland: Will Paul 23, Jaan Puidet 14, Olle Lundqvist 12, Antto Nikkarinen 9, Niklas Larsson 6, Preston Purifoy 6, Brandon Taylor 4, Gustav Hansson 4, Oliver Gehrke 3,

Publik: 921