Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Playa del Östersund?

Det kommer in många medborgarförslag till kommunen och en del är mer ambitiösa än andra. Ett av de senaste tillskotten föreslår en playa i Östersund, precis som i Barcelona.

– Jag har varit i Nice och Barcelona och när det är lågsäsong ser det ut som här, det är stenigt, säger Magnus Larsson, som har skickat in förslaget.

Han tycker att Östersund borde göra som på rivieran, där städerna varje år kör ut sand på stränderna för att göra dem mer attraktiva.

– Det finns stränder här men de är inte så trevliga att bada på. När man går ut är det mest aj, aj, aj och så håller man på att ramla, säger han.

Motiveringen bakom förslaget är att det skulle öka attraktiviteten för Östersund som sommarstad och för att folk ska vilja stanna kvar i staden.

– Det kan bli ett ställe för folk att samlas på och hänga med varandra, säger Magnus Larsson.

Föreslagen plats för playan är bland annat Yrancampingen och Gövikenstranden. Det har inte kommit någon respons från kommunen ännu.