Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plaza slarvade bort Eriks jacka

När Erik skulle hämta ut jackan efter krogbesöket var den borta.
– Nu kräver de att jag visar upp ett kvitto på den fyra år gamla jackan för att jag ska få ersättning, berättar Erik Appelqvist.

Erik var ute och roade sig på Plaza i Östersund tillsammans med några kompisar. Strax före klockan två på natten beslutade han sig för att vandra hemåt.

– Jag ville inte stå i någon jättekö så därför gick jag för att hämta ut jackan innan de skulle börja tömma lokalen. Jag lämnade fram min plastbricka för att få ut jackan. Men det visade sig att galgen var tom. De hade lämnat jackan till någon annan, berättar Erik.

Erik fick vänta tills alla lämnat lokalen för att se om hans jacka trots allt var upphängd på fel galge. Men när lokalen var tom var också garderoben tom.

– Nej, jag har pratat med polisen och de säger att jag har rätt i sak. Men det här är något civilrättsligt. På Plaza säger de att jag måste visa upp kvitto på jackan för att få ersättning. Annars kan jag glömma de 3‑000 kronor som jag vill ha, säger Erik som är besviken på Plaza.

– Jag förstår att det finns klåfingriga människor som tar en mobil. Men att krogar beter sig på det här viset är ju skandaldåligt.

På Plaza berättar man att det är sällan som någon blir av med sin jacka.

– Ja, av de 55 000–60 000 jackor som hängs in så är det inte mätbart hur många som försvinner. Normalt ersätter vi jackan som är borta och vi vill gärna se ett kvitto. Men visst har vi ersatt även utan kvitto. I det här fallet är vi beredda att betala självrisken, säger Niklas Juntti som är nöjesansvarig på Plaza.