Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plötsligt finns det läkare på hälsocentralerna

Hur länge som helst har det hörts att det inte finns läkare till ordinarie tjänster. Så helt plötsligt har man full bemanning på Strömsunds hälsocentral och även på Vemdalsskalet.

Annons

Vad Strömsund beträffar hoppas man väl få bort Boberg, och då i tron att alla patienter ändå ska vara nöjda.

Rena mobbningen, som att frysa ut en klasskamrat. Men på det sätt de tänker få bort honom sparkar de ju undan fötterna på andra privata hälsocentraler också.

I en debattartikel på Åsikter 19 november skriver Jorderud och Uitto: "Vi försöker inte få bort privata hälsocentraler", men det är väl just detta de håller på med.

Ingen av dem ställer upp, trots mångas ifrågasättande, och förklarar orsaken till att 10–15 duktiga ordinarie läkare slutade 2010. Sedan stafettläkare som kostat oerhört mycket av våra skattepengar.

Vad är det för personal som är anställd på Vemdalsskalet? Fem dagar i veckan, två timmar varje dag, är det tillfälligt anställda "turister" från januari till och med april boende på hotellet, lön och uppehälle kanske betalat av landstinget?

Vad kostade upprustningen och lokalen? Det vill till att det ska uppväga om det förstör för Hedehälsan och hälsocentralen i Sveg.

Jorderud och Uitto borde för länge sedan ha samlat ihop sig och försökt få någon ordning på hälsocentralerna i Östersunds kommun, innan de svävar ut och rör till och förstör för fler.

Om vi bara kunde slippa dessa eviga insändare med yviga utlägg om regeringen och bortförklaringar om ekonomin, som Jorderud och Uitto levererar. Till största delen beror det ju på hur det styrs lokalt.

Ett besök av "Arga doktorn" eller "Uppdrag Granskning" vore nog inte fel.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel