Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Plus i kassan för Ragunda

Ragunda kommun gick med plus 2013. Överskottet blev högre än väntat, vilket bland annat beror på återbetalade försäkringspremier från Afa.

Kommunens eget mål var att nå ett överskott på 3 miljoner kronor. Men resultatet blev hela 12,8 miljoner kronor.

Orsaker är flera. Kommunen har liksom många andra fått stora summor återbetalade från försäkringsbolaget Afa. För Ragundas del handlade det om 6,1 miljoner kronor.

Andra stora återbetalningar har kommit från Migrationsverket, 3,1 miljoner kronor, och från Jämtlands gymnasieförbund, 4,8 miljoner kronor.

Som helhet klarar kommunen därmed att nå målet om god ekonomisk hushållning.

Men flera av kommunens egna verksamheter går med underskott. Förskolan har ökade kostnader för att det blivit fler barn. Även äldreomsorgen har ökade kostnader för hemvård och för personer som är medicinskt färdigbehandlade vid sjukhus.

– Även om de sista månaderna av 2013 blev tuffa ekonomiskt för våra verksamheter är det mycket positivt att kunna summera året med ett plusresultat, säger Gun Fahlander, kommunchef, enligt pressmeddelande.