Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poäng för Ope i galen match

Näst intill avsågade Ope sprattlade till och tog en poäng borta mot Gamla Upsala.
– En helt sjuk match. Vi låg under med 3–5 i 89:e minuten, men lyckades kvittera, berättar Tomas Andersson.

Poängen lär varken göra till eller från när serien gör bokslut i oktober. Ope håller helt enkelt inte måttet för division 1. En liten självförtroendestärkare var det dock när laget går till sommarvila.

– Vi var också det klart bättre laget och borde ha vunnit. Tyvärr tappade vi defensiven när vi väl fick till offensiven.

Det gäller även för Gamla Upsala. Nä, det här var svängdörrarnas match mer än något annat. Se bara:

Efter sju minuter var det 2–0.

Efter 22 minuter hade Ope gjort två mål och gått upp till 2–2.

Efter 27 minuter stod det 3–3.

– Det var två riktigt dåliga försvar. Sedan lever Gamla Upsala på en spelare (Fredrik Karlsson, tre mål).

I andra halvlek lugnade det ned sig något, men lagen bjöd ändå på fyra mål. Hemmalaget såg ut att gå mot en ny trepoängare när man gjorde 5–3 i 86:e minuen, men Ope hade ändå lite mer krut kvar i bössan.

– Vi bytte till 4–3–3 och slog längre bollar. Lena Lindström satte 4–5 i 90:e minuten och i anfallet efter gjorde Lisa (Landin) 5–5. Det var i stort sett det sista som hände, berättar Andersson.

Trots det; ni är väl ändå avsågat i botten?

– Nä, det är många poäng kvar att spela om. Vi har inte så många poäng upp till lagen strax ovanför strecket, svarar Tomas Andersson.

Kommer ni att fortsätta med samma lag även i höst?

– Ja, men jag vet att styrelsen jobbar på att hitta en tränare. Jag är inte tillräckligt rutinerad på den här nivån. Det måste in en assisterande tränare, annars kommer jag att gå in i väggen i höst.

Andersson menar också att Opes styrelse borde ha agerat när laget tappade Cecilia Hallberg och Sandra Nilsson. En spetsspelare till hade behövts.

– Samtidigt måste vi lita på de tjejer vi har. Om vi har in några nya visar det att vi inte litar på dem.