Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängstark forward till ÖIK

ÖIK vill öka skickligheten i offensiv zon.

Där hoppas Markus Åkerblom att Johan Skiöld, 23, blir en klar injektion.

– En väldigt intressant spelare, kommenterar ÖIK:s sportchef och huvudtränare.

Annons

Den 182 centimeter långe Stockholmskillen är juniorfostrad i Leksand med spel i både J18 och J20 för dalaklubben. Det blev också två matcher i Hockeyallsvenskan för Leksand innan karriären fortsatte vidare i division 1 och Asplöven år 2009. Där stod han för en kanonsäsong med 50 poäng på 35 matcher i grundserien.

Efter sejouren i Asplöven har Johan Skiöld representerat Mariestad, Mjölby, IK Pantern och nu senast Olofström i hockeyettan. Han har snittat 45 poäng per säsong de sista tre åren och nu hoppas Markus Åkerblom att han ska fortsätta producera i ÖIK.

– Det finns en stor potential i honom. En kille som kan spela både center och ytterforward. Han är spelskicklig och duktig med puck och det passar bra in i vår ambition som är att bli mer kreativa och skickligare offensivt, säger Markus Åkerblom.

ÖIK fick kontakt med Johan Skiöld genom lite olika trådar.

– Vi kom i kontakt med hans agent genom lite känningar nere i Leksand. Sedan har han också spelat med Joel Asp (back i ÖIK) i Asplöven, berättar Markus Åkerblom.

• Vad betyder det att få in honom så pass tidigt?

– Det betyder oerhört mycket. Med tanke på att vi har ett tydligt spelsystem som vi jobbar efter, så är det betydligt bättre att få in honom nu i stället för i november.

• Är ni nöjda på forwardssidan nu? Inga fler spelare på ingång?

– Just nu känner vi att vi kan ligga lugnt. Vi har ett bra lag och ska det in en ny kille så måste någon annan måste lämna laget, och det känns inte aktuellt just nu, säger han.

Annons