Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poddpremiär: Preppa med barn och svarta svanar

Hur preppar du bäst med barn, kommer nedskjutningen av SU-24:an bli början på Tredje Världskriget, vad händer om dammen i Trängslet rasar eller om meteorer ramlar ned?

Oväntade händelser som ingen förutser men som får stora konsekvenser kallas för svart svan, men kriser kan vara besvärliga även om de är betydligt mindre. I första avsnittet av Podd72 ger överlevnadsexperten Jan Alsander på Civilförsvarsförbundet tips om hur barnfamiljer ska tänka för att hantera både elavbrott och svarta svanar

– Jag rekommenderar att familjen sätter sig ned runt köksbordet och funderar på hur skulle man klara ett längre strömavbrott eller annan allvarlig händelse, säger Jan Alsander som också ger konkreta tips kring vatten, mat och värme.

– Man måste ge barnen tryggheten att det ordnar sig alltid. Barn ska veta att de vuxna kommer att göra allt för att det ska ordna sig.

I podden pratar Christian Palme svarta svanar och ryska medier. Dessutom möter du forskaren Martin Hurt på ICDS, chefredaktören Galina Timchenko och EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström.

Podd72 handlar om att vara redo, om kriser, katastrofer, prepping, säkerhetspolitik och informationskrig. Programledare Patrik Oksanen.

Lyssna på podden här , eller ladda ned på iTunes och Acast.