Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojke i 18-årsåldern försvunnen – hittad död efter stor sökinsats

Pojken sågs senast vid 20-tiden på torsdagen när han gick ut för att sova i ett uthus på tomten i Herrö utanför Sveg. När pojkens pappa något senare gick ut för att titta till sonen var han borta. Under fredagen sökte polisen efter pojken bland annat med helikopter.

Från strax före tio på fredagsförmiddagen fanns helikopter på plats i luften ovanför Herrö.

– Det jag kan säga nu är att pojken fortfarande är försvunnen, sade Elisabeth Glas på polisens regionledningscentral i Umeå

Polisens vakthavande befäl inledde en LSO, Lagen som skydd mot olyckor. Det innebär att polisen kan ta hjälp av andra myndigheter och organisationer i sökandet efter pojken, till exempel räddningstjänsten.

– Nu på morgonen har arbetet startat med att sätta ihop en sökinsats, sade Elisabeth Glas.

Polisen kallade även in personal från fjällräddningen för att hjälpa till med sökandet.

Pojken är hemmahörande i Herrö, drygt en mil väster om Sveg. Polisen sökte under natten till fredag med tre patruller och en hundpatrull. Även familjen och allmänhet har hjälpt till att leta efter pojken.

Strax efter klockan 19 på fredagskvällen meddelade polisen att pojken hittats avliden. Polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet.

Anhöriga är underrättade.

Rättelse: Tidigare har vi skrivit att pojken är 17 år. Han är 18 år gammal.