Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis död i biljakt i Västerbotten

En polis omkom och ytterligare en polis skadades allvarligt i samband med en biljakt som slutade i Fredrika, i Västerbotten, tidigt i morse. Under jakten körde både polisbilen och den jagade bilen av okänd anledning av väg 591 i Åsele kommun och hamnade i Viskasjön.(TT)

Under jakten körde både polisbilen och den jagade bilen av okänd anledning av väg 591 i Åsele kommun och hamnade i Viskasjön. En av poliserna avled på platsen efter att bilen voltat ner i vattnet.

Polisens presstalesperson Peder Jonsson bekräftar att en polis har omkommit, men är i övrigt förtegen med uppgifter om händelsen. Den andre polisen har förts i ambulanshelikopter till sjukhus med allvarliga skador.

Mannen i den förföljda bilen ska inte ha skadats allvarligt. Han har gripits misstänkt för en rad brott och har förts till polishuset i Umeå.

Jonsson berättar att det var någon form av efterföljande. Polisbilen ska ha voltat av vägen.

– I samband med det har båda bilarna gått av vägen. Det är ett antal poliser och räddningstjänst på plats, säger han till TT.

En ambulanshelikopter skickades till olycksplatsen, liksom räddningstjänst, ambulanser och flera polispatruller.

– Samtalet kom in 03.46 om att en polisbil gått av vägen med två poliser och att det ligger en till bil i vattnet med den jagade, säger Pelle Bengtsson, regional produktionsledare vid SOS Alarm, till TT.

Biljakten inleddes i grannlänet Västernorrland. Där är stämningen bland arbetskamraterna tung efter olyckan.

– Det är otroligt hemskt givetvis. Det är mycket att ta hand om kolleger just nu, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland, till TT.

Enligt Trafikverket är det halt på vägarna i området.

– De är ute och halkbekämpar nu, säger Yasmine Boulechfar på myndighetens pressjour.