Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Polis slogs med peruken på"

Den nu dömde mannen hävdar att polisen misshandlat honom. Först ska polisen ha tagit på sig en peruk.

Annons

Mannen besökte polishuset i Östersund då han ansett sig blivit bestulen. Men mannen och polisen hade svårt att förstå varandra. Tydligen var oförståelsen för varandra total vilket efterhand resulterade i handgemäng dem emellan.

Under tumultet ska mannen ha bitit en uniformerad polis i fingret då mannen låg ner på golvet.

Mannen uppger bland annat att polismännen inte ville lyssna på honom, att ett antal poliser ställde sig runt honom och började knuffa honom, att de la ner honom på marken och de sparkade och slog honom, att han bet i polismannens hand efter att en av poliserna stoppat in ett finger i hans mun, att polisen försökt tvinga mannen att skriva på en handling om att han misshandlat sin fru.

Dessutom säger mannen att en av poliserna satte på sig en peruk i samband med att de misshandlat honom.

Polisen å sin sida menar att handgemäng uppstod då mannen försökte komma åt en av polisernas tjänstevapen. Att de var tvingade att brotta ner mannen och då mannen bet en polis i fingret var de tvingade att slå mannen för att polisen skulle få loss fingret.

Tingsrätten litar helt och fullt på poliserna berättelse, medan de är tveksamma till delar av mannens berättelse av vad som egentligen skedde.

Nu är mannen dömd till 40 timmars samhällstjänst för våld mot tjänsteman.