Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis undersöker platsen där vådaskjutne jägaren hittades

Polisen undersöker fortfarande platsen där en 69-årig jägare hittades vådaskjuten i morse.
– Det är svårt att veta händelseförloppet eftersom han var ute ensam, säger Oscar Berglund, vakthavande polisbefäl.

Den 69-årige jägaren var ute på fågeljakt tillsammans med två kamrater vid Småtjärnarna, cirka 1,5 mil sydväst om Svaningen i Strömsunds kommun.

I går gick han gick iväg på ensam på jakt och när han inte kom tillbaka i går kväll larmade kamraterna polisen. Vid halv sjutiden i morse fann polisen mannen död i ett oländigt skogsområde.

Han hade omkommit av någon form av vådaskott. Polisen misstänker inget brott vid händelsen, men en rättsmedicinsk utredning ska göras för att fastställa dödsorsaken närmare, uppger Oscar Berglund.

Mannens vapen har beslagtagits, men polisen misstänker inget vapenfel.

– Det är inte fråga om vapensprängning, säger Oscar Berglund.

Hur skott kunnat avlossas kan polisen just nu inte svara på, men ett scenario skulle kunna vara att mannen gått med laddat vapen i tät terräng och så har hagelgeväret fastnat och gått av.

– Så fort det är laddade vapen med finns risker. Det är en oerhört tragisk händelse, säger Oscar Berglund.

Den döde mannen och de två jaktkamraterna var alla från Norge. Den avlidne var hemmahörande i Trondheim. Anhöriga har underrättats.