Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis varnar för bluffbolag

– Jag vill varna alla för företaget Bolagsupplysningen.se, säger Eva Posner-Storm som jobbar hos polisen i Östersund, men också som hunduppfödare.

Annons

I egenskap av hunduppfödare fick hon i går ett brev från Bolagsupplysningen. Följer man uppmaningen i brevet kommer senare en räkning på nästan 5000 kronor.

– Kuvertet ser ut att komma från en myndighet. Bolagsupplysningens logotyp är ytterst lik försäkringskassan, säger Eva Posner-Storm.

Bolagsupplysningen.se skickar ut formulär med fel adressuppgifter som de vill att man ska komplettera. Formuläret, som ser ut som en enkel adressändring, blir istället ett avtal. I det finstilta står det nämligen att man binder upp sig till ett företagsabonnemang.

Längst ner i brevet står: Vänligen returnera snarast, använd bifogat svarskuvert, portot är betalt.

– De vill att man ska fylla i olika uppgifter om sin person, mobilnummer och e-post bland annat. Men gör inte det, varnar Posner-Storm.

Företaget Bolagsupplysningen har sitt säte i Tallin.

Även Svensk handel varnar för Bolagsupplysningen.se. På deras hemsida finns hjälp att hämta om man drabbats av företagets bluffakturor.

– Företaget har inte varit i våra traker tidigare, men nu verkar det som om de har hunnit fram till våra postnummer. Och mottagare är stressade och tror att de måste fylla i sina uppgifter och skicka in brevet. Säg att företaget skickar ut 5000 brev och fem-tio procent nappar och skickar in svaret. Det blir snabbt stora belopp som hamnar i orätta händer, säger Eva Posner-Storm.

---

Se fler blåljusnyheter:

Se 70-åringens fräcka stöld av handväskan

Stöld från bygge i Östersund