Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis varnar för teleskojare

– Släpp dem inte över tröskeln!

Polisen och Telia vill varna allmänheten för två personer som utger sig vara utsända från Telia och som härjar i området kring Strömsund och Hammerdal.

De två personerna, en man och en kvinna, är propert klädda och talar klanderfri svenska. De knackar på hos folk och uppger, helt utan brytning, att de ska genomföra något de kallar för frekvensmätning.

– Vi utför överhuvudtaget inga frekvensmätningar, säger Björn Berg, informationschef på Telia som vill varna allmänheten för de två personerna.

– Vi genomför mätningar i området där vi bland annat kollar täckning för mobiltelefoner, men det är något helt annat. Dessutom är all vår personal klädda i Telias kläder, de åker i fordon tydligt markerade med Telia och de bär legitimation väl synligt på sina kläder, förklarar Björn Berg.

– Mitt budskap är: Släpp inte in dem. De har inget med Telia att göra, säger Björn Berg.

Polisen i Strömsund berättar att de två personerna är i 20-25-årsåldern.

– Troligen åker de runt först runt och kollar vilka hem som kan vara lämpliga, därefter sätter de in stöten och börjar knacka dörr. Ibland vill de även kontrollera påstådda fakturor, säger Sunde Sundberg, polis i Strömsund som uppmanar folk att inte öppna dörren för dessa två personer.

– Öppna inte dörren, ring i stället polisen, säger Sundberg.