Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen avslutar sökinsatsen

På fredagen fick polisen lovande tips om var den försvunne mannen i Strömsund kan ha tagit vägen. Men efter att ha finkammat området utan resultat ger polisen nu upp sitt sökande.

Annons

Ända sedan i söndags har en man i 60-årsåldern varit försvunnen från sitt hem i Strömsunds kommun och polisen har finkammat flera områden med markpatruller och helikopter i sina försök att hitta honom.

I 15-tiden på fredagens eftermiddag blåste de till slut av insatsen.

– Vi har sökt två hela dagar med hjälp av helikopter men utan att hitta något att gå på, säger Bengt Statin, vakthavande befäl på polisen.

Problemet är att ingen sett mannen lämna hemmet, eller ens vet när han gjorde det, och den bästa ledtråd polisen har är att bilen står kvar på hans gård medan en av hans skotrar saknas.

Dessa uppgifter är för vaga för att det ska vara lönt att fortsätta leta i blindo, enligt Bengt Statin.

– I nuläget har vi sökt av alla områden som verkat sannolika, men kommer det in nya tips om var mannen kan befinna sig så kommer vi att fortsätta, säger han.