Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen befarar inbrottsvåg i Härjedalen runt jul

Polisen befarar en inbrottsvåg i Härjedalen och uppmanar till vaksamhet och att låsa in värdesaker i kassaskåp. Vid de tidigare inbrotten har främst guld, silver och kontanter stulits.

Under helgen har det varit flera inbrott i norra Jämtland och före helgen i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp altandörrar och fönster.

 – Vi kan inte utesluta att stöldligorna rör sig ner mot oss, säger Christer Florin vid polisen i Sveg.

Han uppmanar nu alla härjedalingar att brottsförebygga och stöldmärka saker med Svenska stöldskyddsföreningens nya DNA-märkning så att upphittat stöldgods kan föras tillbaka till ägarna.

– Lås in smycken och kontanter i kassaskåp, se över stöldmärkningen och hjälps åt när ni reser bort. Även om man är hemma så kan man prata med grannarna och hjälpas åt att se till varandras hus. Det är bra att ha utomhusbelysning som tänds när det rör sig folk runt huset och att ha ytterdörrarna låsta även när man är hemma. Och släpp inte in främmade människor, säger Christer Florin.

Han rekommenderar att gå med i polisens Grannsamverkan, där grannar hjälps åt och får brev och sms från polisen om vad som händer i respektive område.

– Vi är tacksamma för iakttagelser som allmänheten gör. Vi vill gärna ha signalement och bilnummer om någon ser något misstänkt, säger Christer Florin.

Fler Härjedalsnyheter:

Pelle Persson fick rätt i kammarrätten

Ola Hanneryd och Niklas Blindh får kommunens kulturutmärkelser

Musikungdomar underhöll