Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen ber Bräckeborna titta i sina förråd

Ett stort sökpådrag fortsätter sedan en 87-årig man varit försvunnen sedan i torsdags. Nära 70 personer letar och polisen uppmanar Bräckeborna att titta i sina stängda förråd.

Annons

Det är Åke Jonsson, legendarisk ledare inom fotbollen i Bräcke som är försvunnen sedan i torsdags.
I torsdags vid 13-tiden försvann han från sin och hustruns gemensamma bostad i centrala Bräcke. Han var klädd i vit keps och grön jacka, precis samma kläder som på bilden och det finns inga spår efter honom alls.
Under lördagen fortsätter sökandet efter honom och än har inga spår efter honom upptäckts.
Därför uppmanar polisen i dag allmänheten i Bräcke att de tittar in i förråd och andra utrymmen som de normalt inte går in i ofta.
– Ifall han har gått in någonstans och inte kan ta sig ut, säger räddningsledare Hans Ängquist vid polisen i Östersund.
Han leder arbetet som pågått under hela natten till lördagen och i dag fortsätter sökandet i Bräcke. Hemvärnet har 30 personer som samlats, organisationen Missing people har uppgett att 20 personer kan komma, det finns 10-15 poliser, helikopter samt ett fåtal fjällräddare. Totalt nära 70 personer.
– Vi söker efter ett visst system där man börjar i närområdet och söker vidare utåt, säger Hans Ängquist.
Åke Jonsson fyller snart 87 år.