Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen bevakar Hammerdal i helgen

Polisen tänker patrullera Hammerdal i helgen. Stämningen på orten är hätsk efter förra veckans överfallsvåldtäkt och polisen befarar att en lynchmobb samlas.

– På sociala medier har det skrivits en mängd aggressiva saker om att samlas vissa tider och bränna ned hus och annat. När sådana här saker inträffar får det sådana fruktansvärda proportioner. Det skulle vara förfärligt om en person som är helt oskyldig drabbades av något, säger närpolischefen i Strömsund Göran Bergström.

Han menar att det som skrivits i olika forum kanske bara stannar vid det, men polisens bild av läget är att stämningen kräver extra bevakning. Att vara ute under helgen och visa sin närvaro kanske också gör att polisen får nya vittnesuppgifter som leder vidare i förundersökningen av gruppvåldtäkten, menar Göran Bergström.

– Att det ska hända en gruppvåldtäkt i Hammerdal är en chans på miljonen. Vi är inte vana vid detta. Men vi har fått in några vittnen så vi har lite mer kött på benen.

Den tekniska undersökningen är inte klar, men den utsatta kvinnans kläder är undersökta och svar väntas från Statens kriminaltekniska laboratorium. I bästa fall ger den DNA-svar, säger Göran Bergström.

Det finns ett antal tidigare dömda unga killar i länet vars uppgifter stäms av mot den aktuella händelsen.

Överfallet inträffade, enligt polisanmälan, tidigt söndag morgon förra helgen när en ung kvinna som var på väg hem förföljdes av fyra eller fem män som attackerade och våldtog henne.