Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen börjar om i fallet Carlos Pizarro

Nu börjar polisen om från ruta ett i Carlos-fallet.
– Vår absoluta förhoppning är att få fram vad som hänt. Inte minst för de anhörigas skull, säger Anders Jämteby.

Trots att fem år har gått är Carlos fortfarande spårlöst försvunnen. Polisen vet inte vad som kan ha hänt 22-åringen under cykelturen i Strömsund 9 maj 2004.

Nu har polisen bildat en kommission som ska jobba med Carlosfallet. Man börjar om från ruta ett och varenda sida i utredningen ska granskas.

– Det är naturligtvis inte tillfredsställande för polisen att man inte lyckats lösa det här. Nu kommer vi att jobba förutsättningslöst och det kommer att hållas förnyade förhör, berättar Anders Jämteby i gruppen som jobbar med Carls-fallet.

• Hur går ni till väga?

– Vi börjar med de personer som fanns i Carlos absoluta närhet och sedan jobbar vi oss utåt.

För två år sedan greps en 50-årig och han häktades för sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till annans död. Polisen misstänkte att han kört ihjäl Carlos och sedan gömt kroppen.

– Men misstanken avskrevs av åklagare och nu jobbar vi som sagt förutsättningslöst.

• Men du måste ha en känsla vad som hänt?

– En del saker är troligare än andra. Men jag kan inte gå in på exakt hur vi tänker.

Nu funderar också gruppen på att ta hjälp från rikskrim för att få fallet löst.

– Vi diskuterar i kommissionen om vi ska rekvirera sådan kompetens. Det kan vara bra att nya ögon ser på det här.

• Borde man inte ha tagit hjälp tidigare?

– Det kan jag inte svara på. Det finns säkert olika förklaringar till det. Sådan specialkompetens har mycket att göra så det kan vara svårt med tid och möjlighet.

Den sista 100-procentiga iakttagelsen av Carlos Pizarro var i höjd med rosa kiosken i Strömsund vid 18-tiden 9 maj 2004. Sedan är både han och hans röda cykel spårlöst försvunnen.

– Vi är inte i det mest gynnsamma läget, men det är inte omöjligt att lösa det här. Vi tar tacksamt emot alla tips. Många människor kanske inte vill ringa för minsta lilla grej. Men jag vill att man ska höra av sig även om man tror att polisen redan känner till de uppgifter man sitter på. För de anhöriga vore det väldigt skönt om vi kunde lösa det här till slut. Då får de lättare att komma till ro, säger Anders Jämteby.