Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen fick lugna ned irriterade fans

Historien upprepade sig mellan ÖFK och Gais. 3–1 till jämtarna – och oroligt på läktarna.
– Fansen är lika frustrerade som vi är, säger Gais-tränaren Thomas Askebrand, som kan sitta löst efter förlustmatchen.

I fjol var det en stor skräll när Östersunds FK slog Gais. Det var en historisk första seger för jämtarna i Superettan.

När Ryan Gilligan slog in en straff till 2–0 kokade det över hos några hemmasupportrar och Graham Potter var nära att få en plaststol i huvudet. Nu blev det ett snarlikt scenario. När Dennis Widgren och Modou Barrow väggade sig fram till 3–1 fick poliser kliva in bakom Gais-båset, där stämningen var uppretad.

Orden mot hårt pressade huvudtränaren Thomas Askebrand var inte snälla och många ville se hans avgång.

– Kvitteringsmålet gör att de får oss i gungning. Är man inte tajta och kompakta mot ett så här bollskickligt motstånd kan det bli så här, säger Thomas Askebrand om matchen.

Sedan kom frågorna om fansens agerande. Efter matchen kom ännu fler fans ned till Gais-båset och ville framföra sina synpunkter.

– Det är klart att man blir lite störd. Man får försöka tänka på något annat och fokusera på matchen, säger Thomas Askebrand, som gör sin andra säsong som Gais-tränare.

– Vi gör en dålig insats och är lika frustrerade själva. Det är klart att jag känner mig pressad.

Att Askebrand blir kvar som tränare veckan ut verkar inte helt givet.

– Vi får sätta oss ner och fundera över natten och känner vi att vi behöver ha någon diskussion och möte om det så får vi ta det i morgon bitti i så fall, säger sportchefen Jonas Lundén till Göteborgs-Posten.

Gais tippades bland topplagen före säsongen, men trillade ned på 13:e plats i och med måndagens förlust.