Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen går ut med signalement efter misstänkta mordförsöket på tvååringen

Polisen gick vid halv ett-tiden natten mot fredag ut med ett signalement på mannen som misstänks för mordförsök på en tvååring på busstorget i Östersund.
– Vi vill inte låsa fast oss vid att han ska vara klädd i någon busschaufförsuniform. Det kan vara lite missvisande, säger Bengt Stadin, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Annons

Polisen har hört ett antal vittnen till händelsen under kvällen och flera personer har samstämmigt kunnat ge polisen ett tydligare signalement att gå på.

– Vi får ta omtag på det här i morgon. Jag tror att det bara är en tidsfråga innan man har fångat in den här mannen. Det är ju ett beteende som går utöver det vanliga, säger Bengt Stadin.

Läs också: Tvååring utsatt för mordförsök på busstorget

Vittnen ska ha uppgett att mannen var klädd som en busschaufför, men polisen vill inte låsa sig vid den beskrivningen.

Mannen beskrivs vara mellan 30 och 50 år gammal, cirka 180-185 cm lång och ljushyad. Mannen var klädd i blå jacka och blå byxor och bar en mörk huvudbonad av något slag. Han har normal kroppsbyggnad och kan eventuellt ha burit glasögon.

TV: Polisen på plats på busstorget: Vi jobbar för högtryck

Misshandeln skedde på det övre planet på busstorget och mannen försvann från platsen på cykel, i nordlig riktning längs Rådhusgatan.

Det är ännu oklart om det finns övervakningskameror på platsen.

– Jag vet inte om man har kontrollerat om det finns övervakningskameror, men det är en sak man får göra i morgon, säger Bengt Stadin vid 01-tiden.

Har du tips eller uppgifter till polisen? Ring 114 14.