Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen kallar in extra personal

Ingen hotbild finns mot dagens demonstration i Östersund. Trots det har polis satt in extra resurser för att säkerställa antinazistmanifestationen.

Annons

Totalt kommer tre extrapoliser att sättas in plus en polishund. Sammanlagt blir det åtta tjänstgörande poliser som ska säkra söndagens antinazistmanifestation som startar klockan 12.00 på Stortorget.

Vid förra veckans manifestation i Kärrtorp utanför centrala Stockholm spårade ur på grund av nazister attackerade den antirasistiska demonstrationen.

– Vi har ingen hotbild riktad mot dagens manifestation Östersund. Vi finns på plats enbart för att säkerställa att manifestationen kan genomföras på ett säkert sätt, säger Jonas Annerud, vid Östersundspolisen.

Antinazistmanifestationen inleds klockan 12.00 på Stortorget i Östersund. Därifrån avgår ett fackeltåg som följer Storgatan -Tullgatan - Prästgatan och tillbaka till Stortorget. Tid finns avsatt för tal både på Stjärntorget och Stortorget.