Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen känner till strippklubben

Polisen känner väl till strippklubben i Åre men kan inte agera.
– Striptease är ju inte olagligt i det här landet, säger närpolischefen Eva Helin.

ÖP avslöjade i går att det finns en ljusskygg strippklubb mitt i Åres turistkvarter. Verksamheten håller till bredvid ett lägenhetskomplex som Skistar hyr ut till bland annat barnfamiljer.

Prince Filip, som pizzerian heter, serverar lunch på dagarna och på kvällarna erbjuder stripporna privata shower mot betalning. Åre Destination har känt till strippklubben men har valt att hålla en låg profil i frågan. Vi vill inte att strippklubben ska få uppmärksamhet, var destinationsbolagets vd:s kommentar.

Politikerna påstod att de inte kände till att Åre fått sin första strippklubb. Men polisen har däremot hela tiden haft kännedom om verksamheten.

– Det är klart att vi har känt till det här hela tiden. Det har vi vetat ända sedan de öppnade, berättar Eva Helin.

Hon kan inte förstå att politikerna inte kände till verksamheten.

– Jag är ganska förvånad faktiskt och vet inte om jag kan tro det, säger hon.

Klubben håller öppet varje kväll men det är enligt polisen inte stökigare där än utanför andra krogar i Åre. Hur polisen arbetar när det gäller strippklubben vill inte Eva Helin gå in på. Men hon berättar att flera personer kontaktat polisen för att berätta att de blivit av med massor med pengar. Men deras minnesbild har varit otydlig. De har inte kunnat berätta om de har druckit alkohol på klubben och de minns inte andra detaljer som behövs för att kunna göra en anmälan.

– När de inte minns vad som hänt så kommer vi inte någonstans och då kan man inte göra någon anmälan, menar Helin.

När polisen gjorde en anmälan om att Dragan Bratic strippklubb begått brott mot ordningslaget eftersom han inte hade ansökt om tillstånd för offentlig tillställning eller allmän sammankomst. Men den gången la åklagaren ner fallet eftersom man ansåg att det inte behövdes tillstånd av något slag.

Strippklubben i Åre har inte ansökt om tillstånd men den här gången gör inte polisen någon anmälan. Eva Helin förklarar att det inte finns någon mening i det efter åklagarens bedömning i förra fallet.