Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen misstänker att fler trakasserier inträffat – efterlyser information

Sju fall av kvinnofridsbrott har anmälts på drygt två veckor och polisen misstänker att det kan ha inträffat fler händelser än så.
– Vi förväntar oss speciellt att några tjejer som vi tror har blivit sexuellt trakasserade ska höra av sig, säger Stephen Jerand som är polisområdeschef.

Många har hört av sig till polisen efter gårdagens presskonferens då de informerade om den senaste tidens överfall i Östersund. I dag fick de in ytterligare en anmälan om ett våldtäktsförsök.

Nu uppmanar de alla som har blivit utsatta eller som har någon information att tillföra till utredningen att höra av sig.

– Vi har iakttagelser av egna poliser utanför restauranger där det blev lite stökigt. Det kan vara tre fall av ofredanden som inte fångades upp och flickorna försvann. Vi hoppas att de hör av sig. Det hände förra helgen mitt i centrala Östersund.

Många poliser arbetar med händelserna och i dag häktades en man misstänkt för en misshandel den 26 februari. I nuläget det bara i det ärendet som polisen har någon misstänkt.

– Vår underrättelseenhet jobbar hela tiden med bearbetning och kartläggning så vi har full aktivitet i det här.

En hel del tips har kommit in efter att polisen gick ut med ett signalement på gärningsmannen då en kvinna misshandlats tidigt på söndagsmorgonen. Enligt polisanmälan ska mannen ha slagit en kvinna i ansiktet, brottat ned henne och tryckt hennes huvud mot marken innan han försvann från platsen.

I dag har polisen gått ut med mer information om den händelsen. De berättar att misshandeln ska ha skett i närheten av Prästgatan 40. De kompletterade även signalementet. Han beskrivs vara i 25–30-årsåldern, lätt mörkhyad, ha kortklippt hår på sidorna och lite längre upptill och hade ett rutigt märkesplagg på överkroppen.

Efter våldtäktsförsöket natten mot söndagen har polisen också gått ut med en beskrivning av gärningsmännen. De tre ska alla ha varit i 18–25-årsåldern, långa, smala och med mörk klädsel.

Polisen kan i nuläget inte säga om händelserna den senaste tiden har någon koppling till varandra.

Senaste nytt:

Man häktad misstänkt för utomhusmisshandel av kvinna

Polischefen bemöter kritiken: Det är inte alls ovanligt att vi går ut med varningar

Läs mer:

Ytterligare ett våldtäktsförsök polisanmält i centrala Östersund

ÖFK nattvandrar efter överfallen: "Alla goda krafter måste gå ihop"

Ny grupp med civila nattvandrare ska bidra till en tryggare stad

Tidigare artiklar:

Starka reaktioner efter polisens uttalande: "Så pinsamt för svensk polis år 2016"

Polisen efter helgens överfall: "Vi vill mana till försiktighet"

Kvinna överfallen av tre unga män – brottades ner och utsattes för våldtäktsförsök

Två överfall på kvinnor i Östersund natten till söndag

Kvinna oprovocerat påhoppad och nedslagen

Läs också:

Här sker det flest våldsbrott i Östersund – se kartan över de farligaste platserna