Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen planerar stor avslutningsfest

Efter årsskiftet skrotas Jämtlandspolisen tillsammans med övriga polislän, i stället bildas en enda stor myndighet. Händelsen ska firas med en fest.
– Det är historiskt, klart att vi ska ha en avslutning för medarbetarna, säger länspolismästare Stephen Jerand.

1965 förstatligades polisen. Stephen Jerand menar att det som sker i januari kan ses som ett sista steg i den processen.

Han vill få till en återblick under kvällen för att lyfta fram och minnas alla händelser genom åren.

– Det har varit en resa, nu skrivs det ny historia.

Festen för polisens 337 anställda är planerad till början av december.

– Det är svårt att säga hur många som kommer men det ska bli riktigt kul med ett sådant här avslut.

Om alla Jämtlandspoliser väljer att gå på festen kommer poliser från Västerbotten eller Västernorrland att täcka upp i länet under den aktuella kvällen.

– Vi kommer inte att tappa slagkraft, det kommer finnas poliser tillgängliga.

Frågan är hur festligt firandet kommer att bli?

– Vi har en otroligt stram alkoholpolicy. Vi bjuder aldrig på alkohol, bara på mat. Det vi kan sträcka oss till är lite "sprattelvatten" som fördrink. Vill man ha något starkt får man bekosta det själv.

– Det är en enkel policy att hålla sig till. Jag tycker att det är en rimlig hållning att inte lägga skattepengar på alkohol för att visa uppskattning för de anställda, säger Stephen Jerand.