Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen sökte på Vemdalsskalet – man hittades avliden

Under söndagskvällen fick polisen in en anmälan om en försvunnen man. Han ska ha försvunnit från sin stuga på Vemdalsskalet under lördagskvällen den 16 januari.

Mannen, som är i 60-årsåldern, anmäldes försvunnen under söndagskvällen. Då hade han varit borta i ett dygn. Enligt uppgift ska mannen ha varit ensam i stugan. Han är 176 centimeter lång, har grått kort hår och skäggstubb, och eventuellt saknar mannen jacka.

– Vi har patrull uppe på Vemdalsskalet som letar efter mannen och vi hanterar ärendet som försvunnen person, säger Andreas Schäufele, befäl vid polisens regionledningscentral.

Om någon sett mannen eller gjort iakttagelser som kan hjälpa polisen att finna honom så kan man ringa polisen på 114 14. Boende i området uppmanas även att kolla igenom sina stugor, uthus och andra utrymmen.

På måndagsförmiddagen var mannen allt jämt saknad. Polisen fortsätter sitt arbete med att söka efter honom med både helikopter och hundar. Fjällräddningen är inkopplad.

Strax innan lunch på måndagen så återfanns mannen av polis och fjällräddare. Dessvärre var han då avliden. Inget brott misstänks i samband med dödsfallet.