Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen tältar under Storsjöyran

Under tidigare Storsjöyror har polishuset legat centralt och strategiskt placerat. Flytten till Fyrvalla innebär att polishuset hamnar en bit från festområdet.

Annons

Under Yran kommer därför en samlingsplats för polis och socialtjänst att ordnas nere i city. Dessutom kommer en uppsamlingsplats för de som omhändertas att ordnas i anslutning till samlingsplatsen.
– I grova penndrag så ordnar vi en uppsamlingsplats i väntan på transport, vi kommer att ha ett tält där de omhändertagna får vara i avvaktan på transport till polishuset. Det är ett sätt för oss att ordna logistiken, säger Patrik Filén, kommenderingschef för Storsjöyran.
Många av de som omhändertas under Yran tas av ordningsvakter inne på området och någon skillnad kommer knappast att märkas, tror Filén.
– Tidigare år har ordningsvakterna gått med den omhändertagne till arrestintaget. Istället för att vänta vid arrestintaget får de nu vänta vid tältet.