Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen tipsar om förebyggande åtgärder

Länet har drabbats av många inbrott och rånförsök på sista tiden. Polisen har tips om hur du som företagare skyddar dig från långfingrade personer.

Efter helgens rån, inbrott och försök till inbrott tipsar vakthavande befäl Henrik Hansson om några saker som kan verka förebyggande. De vedertagna tipsen blandat med sunt förnuft kan i alla fall fördröja tjuvarna.

– Det är det vanliga. Se till att allt är låst, ha inte kontanter i kassan eller på kontoret och kontrollera att inga fönster är öppna när ni går, säger Henrik Hansson.

Övriga tips är att inte förvara datorer och mobiltelefoner lättillgängligt, installera rörelsedetektorer i lamporna så att de tänds när någon rör sig i lokalen, bygg gärna stängsel i stället för staket så att insynen inte försvinner, rensa buskar och ansa växtlighet utanför butiken, lämna lampor på i lokalen på natten så att det går att se om någon rör sig där inne och använd så kallat skalskydd, det vill säga galler eller jalusier för fönster och ingångar. Det finns också ett socialt skydd att använda sig av.

– Samarbeta med grannar om hur det ser ut och vad man kan göra, säger Henrik Hansson