Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen uppmanar till försiktighet

Strax innan 07.00, natten mot lördag, inträffade ett rån mot ett kontor på Bangårdsgatan. En gärningsman är anhållen i sin frånvaro.

Personal som kom till kontoret på lördagsmorgonen hörde ljud från kontoret. Två personer ur personalen gick dit för att kontrollera ljudet och blev då attackerade av gärningsmannen. De båda mottog flera slag och en av personalen fick en skada i ansiktet. Gärningsmannen flydde från platsen söderut längs Bangårdsgatan. Stöldgodset återfanns i närheten av kontoret. Han uppges vara i 30-årsåldern och bar vid tillfället för rånet stora jeansbyxor som hasade ner när han rörde sig, en scarf runt ena foten och en svart och vit cykelhjälm på huvudet men ska ha flytt till fots. Vissa spår säkrades i tidigt skede efter rånet.

Polisen spanade med bland annat helikopter under morgonen och en husrannsakan gjordes under lördagen, dock utan resultat.

* Bedömer ni gärningsmannen som farlig för allmänheten?

– Personen har visat att han var förmögen att ge sig på personal när han vart påkommen så ser man någon som springer runt med en scarf runt foten så ska man inte själ ingripa utan ringa polisen, säger vakthavande befäl Hansson vid polisen.

Om det är så att man har ett tips angående rånet som är av brådskande karaktär så kan man ringa 112. Om det handlar om iakttagelser som gjorts tidigare under morgonen i samband med rånet så ombeds allmänheten att ringa 114 14 och berätta om sina tips.

Vid kvart i nio på lördagskvällen var mannen fortfarande på fri fot.