Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen vädjande om tips i sökandet efter försvunnen man – hittades död

Under lördagen pågick en stor sökinsats i Ånn i Åre kommun efter att en man i 65-årsåldern anmälts försvunnen. Mannen hittades död under eftermiddagen och anhöriga är underrättade.

Mannen sågs sågs senast vid 18.30-tiden på fredagen.

– Vi har poliser på plats, polishelikopter och en hel del fjällräddare, säger Åsa Mjörndal, kommunikatör på polisens regionledningscentral under lördagen.

Fjällräddare började söka redan under natten till lördag. Under dagen har man dessutom fått förstärkning.

– Jag vet inte när de satte igång men de ringde oss i dag och ville ha förstärkning. Nu gör man så att man söker av olika adresser och områden, det är nyss påbörjat, säger Åsa Mjörndal vid 13.57 på lördagen.

Vid 16-tiden på lördagen var fortfarande ett 20-tal fjällräddare i området för att söka efter den försvunne mannen tillsammans med personer med god lokalkännedom. Eftersom mörkret nu börjat falla tar man hjälp av värmekameror i sökandet.

– De har sökt i stugor och i andra områden där mannen skulle kunna befinna sig, men än har vi inte hittat honom, säger Mikael Baudin, befäl vid polisens regionledningscentral.

Helikoptern har flygtid i ungefär två timmar till innan mörkret gör att det anses för farligt att flyga. Även helikoptern kommer att söka av området med värmekamera, berättar Mikael Baudin.

– Sen fortsätter den under morgondagen om det behövs, säger han.

Polisen vädjar också om tips från allmänheten och gick ut med signalement. Vid försvinnandet var han klädd i svart skoterklädsel och grå mössa men ingen hjälm.

– De som bor i området där han försvann får gärna söka igenom stugor och förråd. Det skulle underlätta för oss, säger Mikael Baudin.

Vid 17.20 hittades mannen död och anhöriga har underrättats.